Tort Cu Ciocolata Care Nu Necesita Coacere

Lista de ingrediente:

70 grame unt;

Loading...

-250 grame biscuiti;

-patru linguri lapte/frisca.

Lista de ingrediente pentru mousse:

-140 grame crema de branza;

-un pachetel zahar vanilat;

-zece grame gelatina;

-350 mililitri frisca 33%:

-100 grame ciocolata neagra;

-140 grame crema de branza cu ciocolata;

-80 grame zahar pudra;

-100 mililitri apa;

-sare.

Cum se prepara:

1. Untul se pune la topit.

2. Biscuitii se toaca in robot.

3. Se combina untul cu biscuitii si laptele.

4. Luam o forma de copt desabila si punem blatul, apoi il apasam usor cu mainile si se baga la rece.

5. Gelatina se pune la hidratat si se lasa la temperatura camerei.

6. Frisca se mixeaza.

7. Se combina zaharul pudra, crema de branza, un praf de sare si zaharul vanilat.

8. Ciocolata se topeste la bain-marie, apoi se lasa la racit si se pune in compozitia de branza, urmand sa amestecam.

9. Gelatina se pune la bain-marie, insa nu trebuie sa dea in clocot, apoi se strecoara si se pune in compozitia de ciocolata.

10 Se pune in vasul cu frisca, apoi se amesteca.

11. Se pune mousse-ul in forma si se baga la rece pentru cateva ore.

12. Se scoate din forma.

Tort Din Biscuiți Și Ciocolată Fara Coacere! Un Desert De Nota 10!

-220 g de biscuiți

-220 g de ciocolată neagră (amară)

-160 ml de frișcă

-2 linguri de unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU GLAZURĂ

-110 g de ciocolată neagră (amară)

-80 ml de frișcă

-1 lingură de unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Tapetați o formă rotundă cu folie de aluminiu. Ungeți interiorul cu unt.

2. Rupeți biscuiții bucăți mici. Rupeți ciocolata bucăți mici (într-un bol).

3. Turnați frișca și untul într-o cratiță. Puneți cratița pe foc și aduceți amestecul până la fierbere.

4. Turnați frișca cu unt (fierbinte) în bolul cu ciocolată și amestecați (până ciocolata se va topi). Obțineți o masă omogenă.

5. Adăugați în bol biscuiții și amestecați cu grijă. Turnați amestecul obținut în forma de copt.

6. Dați forma la congelator pentru 3 ore.

7. Pregătiți glazura: turnați frișca și untul într-o cratiță. Puneți cratița pe foc și aduceți amestecul până la fierbere.

8. Turnați frișca fierbinte în bolu cu ciocolata (ruptă bucăți cât mai mici). Amestecați bine, până ciocolata se va topi și veți obține o masă omogenă.

9. Scoateți forma din congelator. Îndepărtați folia de aluminiu și așezați tortul pe un platou de dimensiunea potrivită.

10. Acoperiți tortul cu glazură. Întindeți-o uniform atât deasupra, cât și pe părțile laterale a tortului. Decorați după gust.

Loading...