Testul Reginei, testul care te dezbraca de secrete. Alege din imaginile de mai jos o Regină, iar ea îţi va şopti maiestuos la ureche ce fel de femeie eşti!

Orice femeie e regină: e o afirmaţie cu care ne place să credem că suntem toate de acord. Există unele femei care, pe lângă simbolismul acestui concept, i-au bifat şi latura practică, primind titlul acompaniat de coroană şi tronul aferent.

Noi am ales patru regine cu personalităţi diferite, care întruchipează nu doar caracteristici ale unei figuri nobiliare, dar şi trăsături ale femeilor de pretutindeni. Alege-o pe preferata ta şi vezi ce spune opţiunea ta despre tine!

Loading...

Testul Reginei: ce spune despre personalitatea ta

Este timpul să îţi aşezi coroana pe cap şi să îmbraci cea mai somptuoasă ţinută din şifonier, pentru că azi te invităm să ocupi poziţia de Regină!

Alege din imaginile de mai jos o Regină, iar ea îţi va şopti maiestuos la ureche ce fel de femeie eşti!

Ai ales-o pe Ecaterina de Medici

Mamă a trei regi (Francisc al II-lea, Carol al IX-lea și Henric al III-lea) şi soţie a lui Henric al II-lea, Ecaterina de Medici a avut regalitatea în sânge. Nu doar regină, ci şi regentă, ajutându-şi copiii să domnească şi fiind recunoscută pentru faptul că ar fi sacrificat pe orice (şi pe oricine) pentru a asigura supremaţia dinastiei de Valois, Ecaterina de Medici nu s-a sfiit să contribuie la masacrul protestanţilor hughenoţi, cu scopuri mai puternic politice decât religioase.

Nu te teme, nu te vom include în galeria figurilor sângeroase ale istoriei doar pentru că ai ales-o pe una dintre ele. Ecaterina de Medici este simbolul figurii regale inteligente, autoritare, capabile de orice compromis, abilă în jocuri politice şi cu un intelect strălucitor. Ca şi ea, cel mai probabil suporţi multe în drumul tău spre succes şi cunoşti valoarea luptei, a muncii şi a eforturilor continue. Îţi gândeşti atent fiecare mişcare şi nu poţi fi defel acuzată de impetuozitate prostească; din fericire, te-ai născut într-o eră în care femeile nu mai trebuie să verse sânge pentru a domni! Ai grijă însă, pentru că puterea nu e mereu cea mai bună prietenă.

Ai ales-o pe Maria Antoaneta

Istoria ne spune că celebra replică „Nu au pâine? Să mănânce cozonaci” nu i-a aparţinut de fapt Mariei Antoaneta, dar regina este mai degrabă faimoasă pentru stilul ei de viaţă luxuriant, decadent, decât pentru inocenţa şi timiditatea pe care le-a posedat la începuturile domniei. Soţie a lui Ludovic al XVI-lea, Maria Antoaneta a beneficiat iniţial de sprijinul şi simpatia poporului, în principal datorită frumuseţii şi tinereţii ei, dar a fost curând contestată pentru orgiile pe care se pare că le desfăşura. Condamnată la moarte prin ghilotină în 1793, este considerată a fi una dintre figurile regale cele mai nefericite ale istoriei.

Ce spune despre tine faptul că ai ales-o pe una dintre cele mai glam şi mai sofisticate regine? Că eşti o fashionistă adevărată, care nu se sfieşte să cheltuiască oricât pentru a trăi în lux. Camere decorate opulent, haine scumpe şi mâncăruri delicioase, toate stau la picioarele tale. Nu mai socotim bărbaţii care pur şi simplu te adoră. Există o singură problemă cu traiul tău rafinat: chiar dacă nu vei sfârşi precum decadenta Maria Antoaneta, este foarte probabil ca excesele să îşi pună totuşi amprenta asupra ta!

Ai ales-o pe Elisabeta I

Elisabeta I, ultima regină din dinastia Tudorilor, a domnit 44 de ani, într-o epocă în care suveranii erau ameninţaţi din toate părţile. „Regina virgină”, cum mai este supranumită, nu s-a căsătorit niciodată şi nu a avut copii, ceea ce a contribuit la intensificarea cultului său. A învins pe mare puternica Armada spaniolă, fiind apreciată ca geniu militar, dar a avut o atitudine tolerantă, îmbrăţişând artele şi protejând Biserica Anglicană: fără urmă de îndoială, vorbim despre una dintre cele mai puternice femei ale tuturor timpurilor.

Te-ai identificat cu una dintre cele mai măreţe figuri ale istoriei, ceea ce spune multe despre personalitatea ta. Eşti puternică, de neînfrânt, dar, cu toate acestea, nu ai apela la mijloace violente pentru a te impune, căci eşti mai degrabă adepta sintagmei „e loc pentru oricine sub soare”. Ai principii puternice şi, deşi sperăm că nu vei îmbrăţişa aşa numita „puritate” a Elisabetei, eşti independentă şi nu consideri că relaţia cu un bărbat te defineşte. Devii astfel prototipul celui mai bun lider! Singura grijă pe care ar trebui să ţi-o faci este să nu îţi pierzi şansa la fericire în mijlocul atâtor realizări!

Ai ales-o pe Victoria

Interesul primează atunci când vorbim despre căsătoriile suveranilor, nu dragostea, dar Anglia ne-a dat câteva excepţii frumoase. Actualii (şi îndrăgostiţii) William şi Kate îşi oglindesc afecţiunea în povestea de iubire dintre Regina Victoria şi Prinţul Albert, care au avut împreună 9 copii, uniţi apoi cu aproape toate familiile regale ale Europei prin mariaj, ceea ce i-a atras Victoriei denumirea de „bunica Europei”. La moartea lui Albert, Victoria s-a retras din apariţiile publice pentru o perioadă, dar a revenit, purtând însă doliu toată viaţa. Considerată o figură de înaltă moralitate, domnia sa de 63 de ani a coincis cu expansiunea Imperiului Britanic!

Trecând peste rezultatele politice extraordinare, Regina Victoria a fost renumită pentru firea sa sensibilă, romantică. La fel ca ea, şi tu preferi o poveste de dragoste ardentă unei vieţi închinate succesului. Timidă, dulce şi drăgăstoasă, visezi la acea iubire pătimaşă, unică, pură, care să îţi consume întreaga fire şi să te urce pe cele mai înalte culmi ale simţirii. Este foarte posibil să ai parte însă, precum Victoria, şi de dragoste, şi de bani, deoarece firea ta bună e un adevărat magnet pentru noroc. Încearcă însă să îţi întăreşti rezistenţa la durere, pentru că vei avea parte în viaţă şi de cumpene, pe care va fi nevoie să le traversezi altfel decât retrăgându-se în lumea colorată a visurilor!

Tu ce rezultate ai avut? Pe care dintre cele patru regine ai ales-o şi ce a spus despre tine testul Reginei?

Loading...