Sfaturi simple pentru a curăța tapițeria… Nu ai nevoie de produse scumpe!

Chiar dacă aveți grijă să nu le murdăriți, canapeaua sau fotoliile trebuie curățate măcar de două ori pe an, spun specialiștii. Iată care sunt cele mai ieftine, dar utile soluții.

Petele dificile se curăță cu amoniac

Loading...

Dacă aveți o tapițerie din material textile, care trebuie curățată mult mai des pentru a-și păstra frumusețea, vă este utilă sarea de mină.

Nu trebuie decât să umeziți sarea cu puțină apă și să împrăștiați produsul pe toată suprafața. Frecați ușor cu o perie moale pentru câteva minute. La final, aspirați. Praful va fi absorbit de sare și astfel culorile tapițeriei vor fi înviorate.

Oțetul este de mare ajutor…

Tot pentru înviorarea culorilor este util oțetul. Diluați o cană cu oțet în doi litri apă iar cu această soluție frecați tapițeria textilă, după ce în prealabil ați aspirat tot praful.

Dacă tapițeria este plină de pete de cafea, vin, bere sau alte pete dificile, de ajutor vă va fi amoniacul amestecat cu puțină apă. Pentru a scăpa rapid de petele de grăsime folosiți un amestec din apă rece și săpun lichid. După ce ați spălat cu această soluție, ștergeți bine cu o lavetă uscată.

Pentru tapițeria ecologică și imitațiile de piele e foarte bun laptele demachiant, care și întreține materialul, iar pentru tapițeria din piele naturală utilizați crema de mâini cu lanolină.

Cum sa curatati rapid si eficient mucegaiul peretilor

Periculos pentru sanatate, mucegai de pe pereti trebuie evitat. Acesta poate provoca probleme respiratorii cum ar fi astmul. Aceste ciuperci sunt de obicei intalnite in zonele umede, cum ar fi bai, subsol sau bucatarie. Otetul alb va indeparta petele de mucegai, iar uleiul esential de arbore de ceai este antifungic. Aceste trucuri vor elimina eficient ciupercile. Dar cum sa procedati?

Indeparati mucegaiul cu un burete sau o perie inmuiata in otet alb. Curatati cu grija peretele de sus in jos. Diluati cu apa, intr-o sticla pulverizatoare, otetul alb. Adaugati putin ulei esential. Aplicati spray-ul de curatare direct pe mucegai. Lasati sa actioneze timp de cateva ore si stergeti apoi cu o carpa moale. Repetati operatia si lasati sa se usuce. Nu clatiti. Asadar, aveti nevoie de: 300 ml de otet alb, 200 ml de apa, 5 picaturi de ulei esential de arbore de ceai.

Aerisiti camerele zi de zi pentru a evita dezvoltarea mucegaiului. Verifica ventilatia. O camera slab ventilata este o camera cu mucegai. Folositi un dezumidificator sau deshidratant, daca este necesar. Determinati cauza mucegaiului: umiditate, ventilatie slaba, scurgeri de apa, cresterea capilara etc. Daca mucegaiul nu dispare, consultati un profesionist. Nu folositi ulei esential de arbore de ceai daca in casa se afla femei insarcinate sau care alapteaza si in prezenta copiilor de varste fragede.

Cele peste 270 de specii de mucegai care se pot dezvolta in locuinte pot provoca alergii, dureri de cap si chiar depresie. Frecventa astmului a crescut mult in ultimii ani din cauza timpului indelungat petrecut in spatii inchise, care creste probabilitatea de a inhala spori de mucegai.

Loading...