Rețeta gustoasă de drob cu vinete, pe care o vei adora!

Te-ai săturat de carne, dar parcă ai poftă de un drob? Atunci această rețetă este pentru tine. Pe lângă faptul că este gustoasă, este și extrem de sănătoasă și ai nevoie doar de:

Ingrediente

Loading...

– 700 g vinete

– 6 căței de usturoi

– 4 ouă

– 4 linguri de făină

– două cepe

– 2 ardei grași

– o legătură de mărar

– unt

– sare

– piper

Preparare

Curăță vinetele, tăie-le cubulețe și fierbe-le timp de 15 minute, în apă ușor sărată, apoi lasă-le la scurs într-o strecurătoare.

Călește ceapa, apoi adaugă ardeiul tăiat cubulețe, mărarul tocat și usturoiul pisat. Adaugă vinetele și amestecă ușor până când se omogenizează compoziția. Amestecă ouăle și adaugă compoziția de vinete, făina, sarea și piperul.

Toarnă compoziția în tavă, pe care ai tapetat-o în prealabil cu hârtie de copt și pune la cuptor, la foc mediu, timp de 30-40 de minute.

Lasă la răcit și taie drobul felii.

Poftă bună!

Rețeta corectă a murăturilor care nu se vor înmuia!

Tradiția spune că la începutul toamnei toate gospodinele încep să pregătească borcanele pentru a le umple cu diverse murături, al căror gust este inconfundabil. De fiecare dată, apare însă o problemă: cum să pregătească murăturile ca să nu se înmoaie peste iarnă? Vă oferim cea mai bună rețetă!

Gogonelele perfecte

Primul lucru de care trebuie să țineți cont dacă vreți ca gogonelele să vă iasă perfecte este să folosiți sare grunjoasă! Pentru a pregăti gogonele murate ca la carte aveți nevoie de 2,5 kilograme gogonele, 2 morcovi, 1 mână cu flori de conopidă,4 linguri cu sare grunjoasă,1 tulpină de hrean,1/2 tulpină de mărar uscat, frunze de țelină, 4 foi de dafin, 8 căței de usturoi, 1 lingură cu boabe de piper, 1 lingură cu boabe de muștar.

Modul de preparare este următorul:

Pentru început sterilizați foarte bine borcanele. Ulterior, spălați gogonelele, iar dacă găsiți printre acestea unele lovite sau stricate, trebuie să le aruncați. Curățați usturoiul și morcovul și tăiați-l rondele. De asemenea tăiați hreanul în patru pe lungime. Puneți să fiarbă trei litri de apă și adăugați patru linguri cu sare. Lăsați până dă în clocot și opriți focul.

Așezați pe fundul borcanului un strat de tulpini de mărar, apoi frunze de țelină, iar ulterior gogonele, pe care, pentru a arăta frumos le intercalați cu rondele de morcov și flori de conopidă. Turnați boabele de muștar apoi cele de piper, adăugați frunze de dafin și ce a mai rămas din mărar și țelină.

În final, turnați saramură fierbinte. Sigilați bine borcanele cu capac sau cu o folie de celofan și depozitați în loc răcoros și întunecat.

Loading...