O Reteta De Aluat Gata Intr-Un Sfert De Ora Si Este Perfecta Pentru Pateuri Si Gogosi

Lista de ingrediente:

-doua linguri zahar;

Loading...

-11 grame drojdie uscata;

-375 mililitri apa calda;

-trei linguri faina.

Alte ingrediente necesare:

-450 grame faina;

-125 mililitri ulei floarea-soarelui;

-sare.

Cum se prepara:

1. Se amesteca ingredientele necesare, apoi se lasa intr-un loc calduros pentur un sfert de ora.

2. Se pun celelalte ingrediente suplimentare si se framanta, apoi se lasa la linistit pentru cateva minute.

3. Se pot prepara diverse.

BONUS:
Acest aluat este perfect pentru orice preparat de patiserie doriti. Trebuie sa il incercati neaparat!

Lista de ingrediente:

-200 grame unt de minim 82% grasime;

-cinci grame sare;

-250 grame faina;

-160 grame apa foarte rece.

Cum se prepara:

1. Se amesteca in robotul de bucatarie untul taiat in cubulete mici, faina si sarea.

2. Se mixeaza la viteza potrivita pentru 1-2 minute.

3. Se pune apa si se lasa la mixat pentru inca 1-2 minute, apoi modelam o minge.

4. Peste blatul de lucru presaram faina, apoi intindem aluatul cu ajutorul unui placintar si ii dam o forma dreptunghiulara.

5. Se impacheteaza in 3, astfel incat sa avem un patrat si realizam o rotire de 1/4, trebuie sa avem tivul in partea dreapta.

6. Se intinde din nou, apoi se pliaza iar si roteste.

7. Se repeta procedura inca de minim cinci ori.

8. Se impacheteaza in folie alimentara si se baga la rece pentru jumatate de ora, apoi poate sa fie folosit.

Loading...