Marinada pentru peste – O reteta simpla și tradițională, n-ai cum să dai greș

Exista multe feluri de mancare care pot fi numite cel mai bun aperitiv pentru masa festiva. Heringul sarat si macroul fac parte din aceeasi categorie, dar difera putin.

Heringul este mai traditional, pe cand macroul e mai gras si are un gust mai bogat.

Loading...

Totusi, cand vine vorba despre aceste tipuri de peste, apare intrebarea: cand se marineza? Cu o zi, doua, trei – nu! Astazi, vom invata cum sa marinam pestele timp de 90 minute. Aveti nevoie anume de macrou, iar restul ingredientelor se gasesc in orice bucatarie.

Ingredientul cheie este laptele, care face pestele moale. Acesta e cazul cand laptele si pestele cu siguranta se vor imprieteni!

Ingrediente

2 bucati macrou

500 ml de apa

4 linguri de sare

8 boabe de piper negru

5 boabe de ienibahar

2 foi de dafin

coriandru – dupa gust

1 lingura de zahar

1 lingura de ulei

1 lingura de otet

100 ml de lapte.

Mod de preparare

Decongelati macroul la temperatura camerei. Il eviscerati, ii taiati capul si il taiati bucati. Pregatiti marinada. Dati apa in clocot.

Adaugati sare, piper negru, ienibahar, otet, foi de dafin, coriandru si zahar. Fierbeti marinada inca 10 minute, dupa care o lasati la racit.

Turnati laptele in marinada, apoi puneti bucatile de peste. Lasati la marinat pentru 90 de minute. Dupa care, scurgeti saramura. Macroul marinat va fi foarte delicat, chiar daca va pare ca 90 de minute este prea putin.

Pestele este slab sarat, dar daca il tineti mai mult in saramura deja va fi peste masura de sarat. Macroul se pastreaza timp de 3 zile, dar un astfel de deliciu cu siguranta nu ajunge pana atunci.

O să iubești această rețetă și te vei sătura de complimente, crede-mă pe cuvânt. Așa de bună iese!

Iata Cheesecake-ul perfect, fără efort

Cheesecake-ul perfect, fara efort si talent la bucatarie! O reteta simpla pentru doamnele si domnisoarele care se respecta si nu stau toata ziua cu sortul la cingatoare!

Ingrediente:

3 oua

300 grame smantana (acra/fermentata)

9 linguri zahar

9 linguri ulei

225 grame faina

1/2 plic praf de copt

Pentru umplutura:

500 grame branza proaspata de vaca (branza dulce)

50 grame zahar

1 plic zahar vanilat

2 oua

70 grame stafide (inmuiate in apa calduta si apoi in putin rom)

coaja de la 1/2 lamaie

Cum se prepară?

Se bat bine ouale cu telul. Se adauga smantana si se mai bate pana se incorporeaza. Se adauga zaharul si uleiul si se bate pana zaharul nu se mai simte aproape deloc.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca energic pana se obtine un aluat omogen, care curge incet de pe tel. Se pune aluatul intr-o cana gradata (veti avea in jur de 600 ml aluat).

Se pune hartie de copt intr-o tava de 20 x 24 cm. Se toarna jumatate din aluat (cca 300 ml) in tava si se niveleaza. Se bate usor tava de masa, ca sa se aseze aluatul.

Se coace blatul la 190 grade Celsius, pentru 15 minute. Blatul nu trebuie sa fie rumen sau perfect facut, trebuie sa fie doar inchegat astfel incat sa sustina umplutura.

Cat se coace blatul, preparati umplutura: se freaca branza cu zaharul si coaja rasa de la 1/2 lamaie.

Se adauga ouale batute si se omogenizeaza. Se adauga stafidele scurse.

Se asaza umplutura peste blatul copt (fierbinte). Se toarna restul de aluat deasupra si se niveleaza.

Se mai coace prajitura, tot la 190 grade Celsius, timp de 35-40 minute (pana e usor rumena desupra).

Se lasa la racit complet, apoi se taie cuburi.

Loading...