Îți plac Amandinele? – Cea mai ușoară rețetă de făcut, învățată din bătrâni

Amandinele, unele dintre cele mai iubite prăjituri.

Rețeta este foarte simplă și are ca rezultat o bucurie și o explozie de gust pe care nu o să-l uiți prea curând.

Loading...

Ingrediente

Pentru blat

6 oua

1 plic praf de copt

2 linguri cacao

6 linguri zahar

2 linguri ulei

6 linguri faina

Pentru crema

300 mililitri frisca lichida

300 grame ciocolata amaruie

Pentru sirop

5 linguri zahar

200 mililitri apa

esenta de rom

Pentru glazura

2 linguri miere

300 grame zahar

2 linguri cacao

150 mililitri de apa

Cum se prepara

In prima faza, se prepara blatul. Se separă ouăle, apoi se mixează gălbenuşurile cu zahărul, uleiul şi apa, până când compoziţia îşi dublează volumul.

Toarnă mai apoi şi făina amestecată cu praful de copt și cacaua. Bate bine albuşurile şi se încorporează şi ele în compoziţia de gălbenuşuri.

Tava se tapeteaza cu hârtie de copt şi se toarnă compoziţia. Dă la cuptorul preîncălzit, până trece testul scobitorii.

Între timp, se prepară crema. Pune ciocolata într-un vas şi se amestecă la foc mic, cu frişca lichidă. Când ciocolata s-a topit, ia-o de pe foc şi se lasă să se răcească.

Prepară şi glazura de ciocolată astfel: într-o cratiţă, pune apa şi zahărul şi se lasă la fiert, până când se topeşte zahărul. Adaugă mierea şi cacaua apoi se iau de pe foc.

Taie în două blatul şi însiropează cu un amestec de apă, esenta de rom si zahar, fierte în prealabil.Peste prima jumătate de blat adaugă crema, după care pune şi a doua jumătate de blat însiropată.

Taie prăjitura în pătrate de mărime potrivită, după care glazurează fiecare amandina în parte.

Va uram pofta buna și mult spor în bucătărie, să vă puteți bucura de bunătățile ce le veți găti.

Iata Cheesecake-ul perfect, fără efort

Cheesecake-ul perfect, fara efort si talent la bucatarie! O reteta simpla pentru doamnele si domnisoarele care se respecta si nu stau toata ziua cu sortul la cingatoare!

Ingrediente:

3 oua

300 grame smantana (acra/fermentata)

9 linguri zahar

9 linguri ulei

225 grame faina

1/2 plic praf de copt

Pentru umplutura:

500 grame branza proaspata de vaca (branza dulce)

50 grame zahar

1 plic zahar vanilat

2 oua

70 grame stafide (inmuiate in apa calduta si apoi in putin rom)

coaja de la 1/2 lamaie

Cum se prepară?

Se bat bine ouale cu telul. Se adauga smantana si se mai bate pana se incorporeaza. Se adauga zaharul si uleiul si se bate pana zaharul nu se mai simte aproape deloc.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca energic pana se obtine un aluat omogen, care curge incet de pe tel. Se pune aluatul intr-o cana gradata (veti avea in jur de 600 ml aluat).

Se pune hartie de copt intr-o tava de 20 x 24 cm. Se toarna jumatate din aluat (cca 300 ml) in tava si se niveleaza. Se bate usor tava de masa, ca sa se aseze aluatul.

Se coace blatul la 190 grade Celsius, pentru 15 minute. Blatul nu trebuie sa fie rumen sau perfect facut, trebuie sa fie doar inchegat astfel incat sa sustina umplutura.

Cat se coace blatul, preparati umplutura: se freaca branza cu zaharul si coaja rasa de la 1/2 lamaie.

Se adauga ouale batute si se omogenizeaza. Se adauga stafidele scurse.

Se asaza umplutura peste blatul copt (fierbinte). Se toarna restul de aluat deasupra si se niveleaza.

Se mai coace prajitura, tot la 190 grade Celsius, timp de 35-40 minute (pana e usor rumena desupra).

Se lasa la racit complet, apoi se taie cuburi.

Loading...